Terug college van burgemeester en schepenen

Mon 06/01/2025 - 12:30 collegezaal

Bij aanvang van de zitting

B-punt

secretariaat

financiën en ICT

omgeving

  • Inlichtingen aan notarissen en vastgoedmakelaars

  • Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag ingediend door Marieke Moens, wonende te Smoorstraat 29 te 9250 Waasmunster, en Mitchel Maes, wonende te Vroonhoflaan 7 te 9140 Temse, ontvangen op 30 augustus 2024.

    Het resultaat van het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek werd verzonden op 27 september 2024.

    De aanvraag heeft betrekking op een terrein met als adres Sint-Annastraat 10 en met als kadastrale omschrijving afdeling 2 sectie C nr. 2070E2.

    Het betreft een aanvraag tot verbouwen van een vrijstaande woning in de 2de bouwlijn.

    Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de ter zake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten.

    De aanvraag wordt geweigerd.

  • Aanvragen renovatiepremie

    Het College keurt de aangevraagde premie(s) goed.

  • Het college van burgemeester en schepenen heeft besloten in zitting van 6 januari 2025 om de aanvraag ingediend door Rudy De Bock, wonende te Nijverheidslaan 90 te 9250 Waasmunster, te vergunnen.

    De aanvraag werd ontvangen op 21 oktober 2024.

    Het resultaat van het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek werd verzonden op 12 november 2024.

    De aanvraag heeft betrekking op een terrein met als ligging Nijverheidslaan 90 en met als kadastrale omschrijving afdeling 1 sectie B nr. 749R.

    Het betreft een aanvraag tot vellen van dode kastanjeboom.

    De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen.

  • Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag ingediend door Marina De Beule met als contactadres Bouchoutstraat 24 te 9250 Waasmunster ontvangen op 3 september 2024. Het resultaat van het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek werd verzonden op 30 september 2024.

    De aanvraag heeft betrekking op een terrein met als adres Ketelboetstraat 38 en met als kadastrale omschrijving afdeling 2 sectie C nr. 59L.

    Het betreft een aanvraag tot herbouwen paardenschuur.

    Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de ter zake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten.

    De vergunning wordt geweigerd.

technische binnendienst

C-punt

financiën en ICT

welzijn samenleving

  • In de schoot van Interwaas werd in 2016 VoedSaam vzw opgericht om de nodige logistieke ondersteuning en coördinatie inzake de herverdeling van voedseloverschotten aan de lokale besturen en organisaties in het Waasland aan te bieden. Interwaas en Den Azalee zijn aandeelhouders. VoedSaam heeft een beperkt personeelsbestand (1,8 VTE) en de werking wordt daarnaast ondersteund door heel wat vrijwilligers om de voedseloverschotten op te halen, te stockeren, te verdelen, …

    Interwaas past de tekorten van VoedSaam vzw bij en heeft beslist de werking van de vzw (financieel) te blijven steunen tot eind 2025. Als gevolg van deze beslissing én een interne evaluatie blijkt de verdere financiering van VoedSaam vzw na 2025 niet langer te verantwoorden. Binnen de vzw werd een nota omtrent de toekomst uitgewerkt (zie bijlage). De nota stelt de vraag om alle lokale besturen (gemeenten en OCMW’s) samen te brengen en schetst de context, oorzaken en mogelijkheden om VoedSaam tot een financieel gezond platform te laten uitgroeien. Daarenboven wordt een voorstel tot werkwijze geschetst die (volgens de nota) voor alle partijen een duurzame meerwaarde kan betekenen in het Waasland. De nota besluit als volgt: "als voldoende lokale besturen het engagement willen opnemen of verder zetten, dan kan een financieel haalbare werking worden vormgegeven.”

    De werking van Voedsaam is niet voor elk lokaal bestuur in onze regio even belangrijk. Slechts enkele besturen doen beroep op deze werking, vrijwilligersorganisaties (zoals Het Voedselhuizeke) doen mogelijks meer beroep op VoedSaam.
    De samenwerking met VoedSaam is voor ons lokaal bestuur eigenlijk van ondergeschikt belang. Ons lokaal bestuur zet al heel wat jaren in op de werking van de eigen mobiele sociale kruidenier Slaatje Praatje. Deze werking kadert binnen de vereniging Weldenderend, waarbinnen ook de logistieke ondersteuning wordt opgenomen (ophalen, stockeren, verdelen van goederen) en is een samenwerking van de OCMW’s van Berlare, Buggenhout, Laarne, Lebbeke, Sint-Gillis-Waas, Wichelen en Waasmunster. Slaatje Praatje is veel ruimer dan een pure voedselbedeling en zet in op vrijwilligerswerking, vorming en informatiedeling, ontmoeting en ondersteuning. De financiering van VoedSaam vanuit ons bestuur lijkt om die reden niet aangewezen.

vrije tijd


Publicaties